Alonso, McLaren’ın elçisi oldu, F1 aracını test edecek

Share

Fernando Alonso, McLaren’ın yeni elçisi haline gelirken, İngiliz ekibin 2019 Formula 1 aracını da test edecek.

Çifte Formula 1 dünya şampiyonu, 2015 yılında McLaren’a katılırken, 2019 yılında farklı yerlerde yarışmak için Formula 1’den emekli olduğunu açıklamıştı.

Alonso, bu yılki Indianapolis 500’de McLaren için yarışacağını açıklamış ancak F1 takımında görev alıp almayacağını doğrulamamıştı.

McLaren’dan yapılan açıklamada, “Fernando, MCL34’ün ve 2020 için MCL35’in gelişimini desteklemek amacıyla belirlenmiş testlerde yer alacak.” denildi.

McLaren, sezon içerisinde dört günlük sezon içi testine katılacak. Bunların iki gününde iki yarıştan daha fazlasına katılmamış sürücüler yer alabiliyor. Ancak Alonso diğer iki günde McLaren’ı sürebilir.

Takım, Alonso’nun F1 takımındaki sürücülere ve mühendislere “geniş kapsamlı” bir elçilik anlaşmasının parçası olarak “tavsiyelerde “bulunacağını da açıkladı.

Alonso, “Geçen yıl Formula 1’de yarışmayı bırakmadan önce kendimi uzun bir süre McLaren’da görmeye devam edeceğimi söylemiştim. Şimdi bu yeni görevden ötürü oldukça mutluyum.”

“Mayıs ayında Indianapolis 500’ümüz olacak ve bunu sabırsızlıkla bekliyorum. Ama bu, birlikte yapabileceğimiz şeylerin sadece başlangıcı.”

“Özellikle genç yetenekleri yetiştirme konusunda çok büyük bir tutkum var. Bu hem takım hem de kendim için önemli. Bu yüzden yeni rolümün faydalarından birisi de bu olacak.” dedi.

McLaren’ın elçileri arasında çifte dünya şampiyonu Mika Hakkinen de yer alıyor.

McLaren Racing’in CEO’su Zak Brown, Alonso seviyesindeki tecrübeli bir sürücüye sahip olmalarının “çok değerli” olacağını söyledi ve “Görüşleri ve bakış açısı sürücülerimiz ve mühendislerimizi memnuniyetle karşılanırken, özellikleri ve karakteri partnerlerimiz ve fanlarımız için oldukça çekici olmaya devam ediyor.” diye ekledi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...