Elon Musk Twitter paylaşımı yüzünden davalık oldu

Share

Daha önceden de yapmış olduğu çarpıcı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Elon Musk Twitter paylaşımı yüzünden davalık olabilir.

Temmuz 2018’de denizaltı tasarımı hakkında Twitter hesabı üzerinden sürdürdüğü tartışmada; dalgıca “pedofili” dediği için hem dalgıçtan hem de temsil ettiği Tesla ve SpaceX şirketlerinden özür dilemişti.

Bu sefer ise biraz daha farklı bir konu ile gündeme gelen Musk, 20 Şubat’ta atmış olduğu tweet yüzünden davalık olabilir. Söz konusu paylaşımında yanlış bilgi vermesi öne sürülmesinden dolayı, genç CEO’ya güveni ihlal suçundan yargılanması talep edildi.

ABD Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu’nun açmış olduğu davada Musk’ın adli uzlaşma anlaşmasını hükümlerini ihlal ettiği iddia edildi.

Hemen aşağıda da görebileceğiniz üzere Musk, Tesla’nın 2011 yılında 0 adet araç ürettiği belirtiliyor. Ancak, 2019 yılı içerisinde toplamda 500 bin araç üreteceklerini vurgulayan genç CEO, bu açıklaması başını derde sokmuş durumda.

Söz konusu bu tweet üzerine bir takım araştırmalar yapan ABD Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu avukatları, Tesla’nın bundan birkaç hafta önce yatırımcılarına 2019 yılı içerisinde toplamda 400 bin araç üreteceklerini ifade ettiği ortaya çıktı.

Bu yüzden dolayı Musk’ın paylaşımını yanıltıcı bulan komisyon güveni ihlal suçundan dolayı genç CEO’ya dava açacaklarını duyurdu.

Komisyonun bu hamlesinden sonra, Elon Musk Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama ile beraber, 2019 yılı için belirlemiş oldukları üretim kapasitesinin toplamda 500 bin araç olduğunu ifade etti.

Bununla beraber, davalık olan tweet’inde haftada 10 bin araç üretmek istediklerini vurgulayan CEO, açıklamasında ayrıca 2019 yılı içerisinde 400 bin araç teslim edeceklerini de belirtti.

Verge, Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...