iPhone satışları düşmeye devam ediyor

Share

Apple, bu ayın nihayetinde ikinci çeyrek karlarını mali olarak rapor edecek. Bu rapordan önce, analistler ikinci çeyrek iPhone öngörülerini yayınladılar. iPhone satışları düşüş göstermeye devam edecek gibi görünüyor.

Bir medya araştırma ve mali rapor çözümleme şirketi olan OTR Evrensel, bugün 2019 seneyin ikinci çeyreğinde Apple’ın 37 milyon ile 42 milyon iPhone satacağını öngören bir yatırımcı raporu yayınladı. Wall Street analistleri ise değişik bir raporda 40 ile 45 milyon adet arasında iPhone satışını öngören bir yazı yayınladı. Konu konusunda Street Insider’da bir yatırımcı notu paylaştı. Not, Wall Street tahliline benzer rakamlara sahip.

OTR Küresel, Apple’ın beklentilerin altında satış yapacağını, bunu tespit etmek için Çin’li 18 tedarik zinciri şirketi ile anket yaptıklarını belirtti. Firma, “Yeni iPhone XR ve iPhone XS ne yazık ki beklentinin altında kaldı.” diye konuştu.

Apple, 2016 seneninden beri adet bazında ürün satış rakamı vermekten kaçınıyor. Bu yüzden tahlillerin doğruluğunu ölçmek olanaksıza yakın olacak. Apple bu çeyrekte, geçen çeyreğin beklenenden düşük çıkması nedeniyle, rakamlarını gözden geçirmek zorunda kalmıştı. Şirket ilk çeyrekte;

55 milyar dolar ile 59 milyar dolar arasında net gelir

Yüzde 37 ile yüzde 38 arasında brüt kar marjı

8,5 milyar dolar ile 8,6 milyar dolar arasında faaliyet gideri

300 milyon dolarlık diğer gelir

Yüzde 17 vergi oranı

rakamlarını izah etmişti.

Apple, 2 Nisan 2019‘a kadar olan net kazancını 30 Nisan 2019‘da bildirecek. Yatırımcı ilişkileri internet sitesinde raporlarını canlı olarak yayınlayacak.

Sihirli Elma

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...