Teknolojiyle donatılmış hayatımıza zarafet katalım!

Share

Bu sözler Gilmore Girls dizisinin devamını anlatan Netflix’in kısa mini dizisi A Yeat in the Life serisinin 2. bölümünde geçiyor. Diziyi severek izleyenler bilirler Luke’un yerinde telefonla konuşmanın yasak olduğunu. Çünkü burası bir restoran. Her an her dakika telefonla konuşabiliriz fakat yemek yerken ve özellikle sevdiklerimizle aynı masadayken bu davranışın ne büyük bir kabalık olduğunu anlamamızı amaç edinmiş bir yasak.

Teknoloji çağına ayak uydurmaya çalışan Luke’un yeri de istemeye istemeye bu istiladan nasibini almış ve hatta restoranına bir de wi-fi bağlatmış. Fakat teknoloji mi üstün ben mi üstün dercesine, insanlara sürekli yanlış wi-fi şifreleri veriyor.

Bu sevimli aldatmacanın altında yatan sebebi de dizinin en baş ağrısı karakterlerinden olan Taylor açıklıyor: Burası ofisiniz değil, restoran! Evinize gidin!

Wi-fi şifrelerini öğrenebilmek için kafelerin ya da restoranların kapısından içeri sızmayın. Ne de olsa bu yerler arkadaşlarımızla buluştuğumuz, sevgilimizle yediğimiz tatlıyı bölüştüğümüz, arka fonda çalan şarkıyı aklımızdan bir türlü çıkaramadığımız unutulmaz sahnelere eşlik ediyorlar.

Biz ise mekanların, müziğin ve karşımızdaki kişinin ne denli önemli olduğuna dikkat bile edemiyoruz; çünkü gözlerimizi bir türlü telefonumuzdan kaldıramıyoruz.

21. yüzyılın teknolojiyle bezeli hayatına bir parça zarafet katmak istiyorsanız eğer, bir restoranın kapısından içeri girdiğiniz anda telefonunuzu, bilgisayarınızı, tabletinizi, akıllı saatinizi bir kenara çıkarın ve yaşadığınız gerçek anın keyfini çıkarın.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...