İkonik Fiat 500 elektrikli otomobile dönüştü

Share

Lapo Elkann tarafından kurulan Garage Italia İkonik Fiat 500 otomobilini yeniden tasarlayarak modern görünümlü bir elektrikli otomobile çevirdi.

Fiat kurucusu Giovanni Agnelli’nin torunu Lapo Elkann tarafından kurulan Garage Italia, Milano’nun moda kültürünü ve estetik tasarımlarını otomotiv endüstrisiyle birleştirerek konsept ürünler tasarlıyor. Milan merkezli yaratıcı ajans Garage Italia klasik otomobillerin elektrikli otomobil haline getirdiği icon-e adlı bir proje gerçekleştiriyor.

fiat 500 electric ile ilgili görsel sonucu

Geçmişin harika modellerine yeniden can veren projede ilk otomobil Fiat 500 oldu. Proje için klasik bir Fiat 500 alan Garage Italia, otomobili yeniden tasarladı ve modern görünümlü bir elektrikli otomobile çevirdi. Otomobil, şık ve orijinal dış görünümünün yanında işlevsel özelliklerini de koruyacak şekilde üretildi. Tasarım kapsamında tavan ve kapıları çıkarılan Fiat 500’ün tüm motor aksamı ve göstergeleri de elektrikli otomobil ihtiyaçlarına göre yeniden tasarlandı.

fiat 500 electric ile ilgili görsel sonucu

Fiat 500’ün neredeyse bütün parçaları değiştirildi
Gösterge panelini dijital hale getiren ekip şık ve estetik görünüm içinse koltukları makine kullanmadan üretmiş. Baolab Studio tarafından yürütülen materyal araştırmasına dayanarak geliştirilen dokunmuş doğal dış mekan ipinin elle işlenmesiyle koltuklar hazırlanmış. Böylelikle üstü açık otomobile aynı zamanda dış mekan tarzı verilirken otomobilin bütünlüğüne ve estetiğine katkı verilmiş.

Ä°lgili resim

Lastikler ise otomobilin vintage çizgisine uygun olacak şekilde Michelin tarafından seçilmiş. Motor ve motor sistemi ise tamamen değiştirilmiş. Fiat 500’ün yanmalı motorunu çıkaran ekip yerine Newtron Group tarafından geliştirilmiş elektrikli motorla değiştirmiş. Fiat 500’ün orijinal aydınlatmaları korunmuş. Buna ek olarak daha fazla aydınlatma için LED lambalarla orijinal aksama destek verilmiş.

Ä°lgili resim

Otomobilin teknik ve tasarım değişimleri bunlarla sınırlı değil. Şarja ihtiyaç duyan yeni Fiat 500 için ön taraftaki Fiat logosunun arkasına şarj girişi bulunuyor. ayrıca otomobilin vites topuzu da daha kullanışlı ve sevimli bir görünüme sahip. Vitesin seviyeleri tavşan ve kaplumbağa simgeleriyle gösteriliyor.

Ä°lgili resim

İkonik Fiat 500 Jolly Icon-E bu projenin ilk ürünü olarak tanıtıldı. Garage Italia önümüzdeki süreçte geliştirmekte olduğu diğer ikonik otomobilleri aynı anlayışla uyarlayarak yeni elektrikli otomobiller üretecek.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...