Kendinize ait küçük ve modern bir kabin

Share

İngiliz merkezli Tree Tents şirketi, ormanlık bir arazi üzerine konumlanan modern tasarıma sahip bir kabin olan Fuselage’i yarattı.

Tree Tents, yapılarını demonte biçimde paketleyerek üretim, ulaşım ve inşaatta çevreci olmalarını sağlıyor ve sahadaki çevre ekolojisine etkiyi en aza indirgemeyi amaçlıyor.

Yapının kit formundan monte edilmesi, gövde parçalarının hasar görmesi durumunda değiştirilmesinin ve onarılmasının kolay olduğu anlamına geliyor.

Gövde yerel kaynaklı, geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmiş ve ağaçlara asılabiliyor. Ya da büyük temellere duyulan ihtiyacı ortadan kaldıracak şekilde stilize edilmiş ayakların üzerine monte edilebiliyor. 3×5 metre ölçülerinde olan kabin içi, minimalist havayı koruyan ve çok fazla işlevsellik sağlayan uyarlanabilir mobilyalarla dolu.

Ahşabın iç mekanı sakinleştirici sıcaklığı, büyük pencereler manzarayı çerçevelerken, sade bir alan yaratılmasına yardımcı oluyor.

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...