J.K. Rowling’den Harry Potter anısına bağış

Share

Yazar J. K. Rowling, Harry Potter serisinin en önemli olaylarından biri olan Hogwarts Savaşı’nın yıldönümünde evsizler ve aile içi şiddet mağdurları için 1 milyon sterlin bağışta bulundu.

Harry Potter kitaplarının ve filmlerinin en önemli olaylarından biri olan Kurgusal Hogwarts Savaşı’nın yıldönümü kapsamında konuşan Harry Potter roman serisinin yazarı J. K. Rowling, evsizler ve aile içi şiddet mağdurları için 1 milyon sterlin (yaklaşık 9 milyon lira) bağışta bulunacağını söyledi. Rowling, Twitter’da yaptığı paylaşımda serinin anlamlı günlerinden biri olan Hogwarts Savaşı gününe ve sevilen karakterlerin ölümüne atıfta bulunarak, “Bugün Hogwarts Savaşı’nın 22. yıldönümü ancak dürüstçe söyleyeceğim ki kurgusal ölümlerden bahsetmek doğru gelmiyor. Gerçek dünyada çok fazla kişi sevdiklerini kaybediyor.” dedi.

In Praise of Difficult Women: 'feisty' J.K. Rowling | National ...

Ünlü yazar sözlerine şöyle devam etti: “Dolayısıyla büyük büyücülük zaferinin bu yıldönümünde, dışarıda bizi ve yaşam biçimimizi korumak için işleri başında olan insanları düşünüyorum. Yakın ailemde kilit önemdeki işlerde çalışan üç kişi var ve böyle tüm akrabalar gibi gurur duymakla endişelenmek arasında karar veremiyorum.” Rowling bu ifadelerin ardından evsizlerle ilgili çalışma yürüten Crisis derneğine 500 bin sterlin bağış yaptığını ve geri kalan 500 bin sterliniyse aile içi şiddete maruz kalan kadın ve çocukların korunması için çalışan Refuge derneğine bağışladığını açıkladı.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...