Ultraviyole ışınlı maskeye ilgi yoğun

Share

UVMask adındaki ürün nefes aldığınız anda ultra viyole ışınlarla anlık olarak havadaki partikülleri temizliyor ve N95 maskesinden daha etkili bir şekilde koruma sağlıyor.

Pandemi döneminin en önemli savunma mekanizmasından birisinin maske takmak olduğunun belirlenmesi bu alana yatırımları da arttırıyor. Uzun süre ve devamlı maske takmak zorunda olmamız yeni fikirleri beraberinde getiriyor.

UVMask özellikleri ve fiyatı

Ultraviyole ışınlı maske bağış rekoruna koşuyor

ABD’e tasarlanan ve Japonya’da üretilen UVMask adındaki ultraviyole maske en korumalı olan N95 maskelerden daha iyi olduğu iddiasında. Bataryalı olan maske ultra viyole ışınlarla anlık olarak havayı temizliyor.

UV-C ışın temizleme teknolojisi barındıran maske iki adet 25,000µW/cm2 UV-C LED aydınlatma ile solunan havayı anında temizliyor. İlk katman yüzde 95 oranında partikülleri temizlerken UV-C katmanı da bu oranı yüzde 99.99’a çıkarıyor. Maske 0.1 mikron büyüklüğünde partikülleri filtreleyebilirken bu oran N95 maskesinde 0.3 mikron.

Firma maske teknolojisinin patent başvurusunu yapmış ve Sterile-Vortex ismini kullanıyor. FDA ilaç dairesi de maskeyi onaylamış. Fitreler değiştirilebiliyor ve aylık 2$ gibi bir maliyet çıkarıyor. Şarj edilebilir batarya 6 saate kadar kullanım sunuyor. Hızlı şarj da mevcut. Solunan havayı yan kısımlardan atarak gözlüklerde buğulanmayı da önlüyor. UVMask maskesi 99$ bağış ile Ağustos ayında sevkiyata başlayacak. Daha ilk günden ihtiyacı olan bağışı toplayan maske rekora gidiyor.

https://www.donanimhaber.com/ultraviyole-isinli-maske-bagis-rekoruna-kosuyor--123184

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...