Sosyal medya temsilcilikleri için verilen süre doldu

Share

Geçtiğimiz aylarda TBMM tarafından kabul edilen kanunda, sosyal medya platformlarının temsilcilik açma zorunluluğu bulunuyordu. Sosyal ağlara verilen süre dün sonra erdi. Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformları için sunulan süre içerisinde sadece bir şirkete temsilci atandı.

BTK tarafından tanımlanan sürenin sona ermesiyle birlikte platformların temsilcileri belirlendi. Bu zorunluluk, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye’de en az bir temsilci bulundurmaları, bu kişinin de iletişim bilgilerine doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verilmesi gerekiyor.

Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre, sosyal ağ sağlayıcılarına, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüklerini yerine getirmeleri için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen süre dün sona erdi. Bu süreçte sadece Rusya’nın Facebook benzeri sosyal medya platformu VKontakte‘nin (VK) yasal temsilci atadığı öğrenildi.

sosyal medya verilen süre

Sosyal Medya Yasası’na göre Türkiye’de temsilci bulundurmayan sosyal ağ sağlayıcılarına 5 aşamalı yaptırım uygulanacak. İlk aşamada 10 milyon TL, bir ay sonra 30 milyon TL idari para cezaları kesilecek. Üçüncü aşamada üç aylık reklam yasağı uygulanacak. Bu süreçte de temsilci atanmazsa sosyal ağ sağlayıcısının bant genişliği önce yüzde 50, daha sonra yüzde 90 daraltılacak. Bu durumda söz konusu ağlara erişim kısıtlanmış olacak.

Facebook, Twitter ve YouTube gibi dev platformlar için temsilci atama süresi dolarken, Kasım ayı içinde 10 milyon TL’lik ilk idari para cezaları verilmeye başlanacak.

https://shiftdelete.net/sosyal-medya-platformlarina-verilen-sure-sona-erdi

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...