May the 4th be with you: 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü

Share

Her yıl 4 Mayıs tarihinde Dünya Star Wars Günü kutlanıyor. Filmin hayranlarının Star Wars kültürünü ve filmi anmak için tatil ilan ettikleri Star Wars Günü, “Güç seninle olsun (May the force be with you)” repliğinin okunuşunda yapılan kelime oyunundan dolayı bu tarihte kutlanıyor.

Kült filmler arasında yer alan Star Wars, hayranlarını öylesine etkilemiş durumda ki, her yılın 4 Mayıs’ında Star Wars Günü kutlanıyor. Bu gayriresmi tatilin ilan edilmesinde Star Wars kültürünü ve filmini anmak fikri yatarken, Star Wars Günü için tarihin belirlenmesinde filmdeki ünlü replik “Güç seninle olsun (May the force be with you)” önemli rol oynuyor.

Star Wars hayranlarının bu cümlede yaptığı bir kelime oyunu ise “May the force be with you” değiştirilerek “May the fourth be with you” olurken, bunun sonucunda 4 Mayıs Star Wars Günü olarak belirleniyor. Star Wars Günü aynı zamanda Luke Skywalker Günü olarak da anılıyor.

Tüm ülkelerde Star Wars hayranları Star Wars Günü için etkinlikler düzenliyor.

Dünya

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...