iPhone 12 serisi, üçüncü çeyrekte de yok sattı

Share

Pandemi sürecinin yarattığı etkenlerden dolayı geç tanıtılan iPhone 12 serisi, piyasaya çıktığından bu yana epey ilgi gördü. Apple’ın iddialı olan bu modelleri satış rekorlarıyla şirketin kasasını doldurmaya devam ediyor.

27 Temmuz Salı günü açıklanan rakamlara göre iPhone 12 serisi bu çeyrekte de boş geçmedi. Apple’ın güzide modelleri üçüncü çeyrekte de satışları alt üst ederek bir kez daha patlama yaptı.

California merkezli Apple, 26 Haziran tarihinde sona eren üç aylık iPhone satışlarını açıkladı. Bu kapsamda Apple’ın yeni iPhone’ları önceki yılın çeyreğine göre yüzde 50 artarak 39.6 milyar dolara ulaştı.

Apple’ın mali rakamlarının artmasında; iPhone 12, iPhone 11, XR ve SE 2 modelleri gelire katkı sağlarken, bunların arasından ise en çok ilgiyi iPhone 12 serisi gördü. Bu yıl piyasaya sürülen iPhone 12 serisi, üst üste üç çeyrek boyunca harika satışlar yaparak şirketin kasasını doldurdu.

Akıllı telefonlara ek olarak Apple, aynı zamanda; Mac’ler, iPad’ler, iCloud, Apple Music ve akıllı saatler gibi ürünlerin de satışlarda iyi bir performans sergilediğini açıkladı. Yüzde 36 artışa gösteren bu satışlar, şirketin kasasına 81.4 milyar dolar ekledi.

https://shiftdelete.net/iphone-12-satislari-applein-cebini-doldurmaya-devam-ediyor

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...