F1 2022 Monaco GP’de zafer Perez’in

Share

2022 Formula 1 Şampiyonası’nın 7. yarışı olan Monako Grand Prix’de kazanan isim Red Bull pilotu Sergio Perez olurken Ferrari ile yarışı lider götüren Charles Leclerc, bir kez daha galibiyet fırsatını kaçırdı ve ancak 4. olabildi.

Yarışa üçüncü sıradan başlayan Perez, ön tarafta ilk pit stopa ilk gelen isimdi ve bu sayede büyük avantaj kazandı. Pitlerin ardından liderliği ele geçiren Perez, kalan bölümde yerini korumayı başardı. Perez böylece 2020 Sakhir, 2021 Azerbaycan’dan sonra Formula 1’deki 3. zaferini kazanmış oldu.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Carlos Sainz, kuruyan pistte Ferrari’nin ısrarlı bir şekilde geçiş lastiklerine geçmesi için yaptığı çağrıya olumsuz cevap vererek pistte kaldı. Sainz’ın kararı doğruydu çünkü pist çok hızlı bir şekilde kuruyunca erkenden geçiş lastiklerine geçenler kuru zemin lastikleri için pite geldiler. Sainz, yarışa başladığı lastiklerden doğrudan kuru zemin lastiklerine geçti ve bu sayede takım arkadaşı Charles Leclerc’i geçmeyi başardı. Pitten Perez’in gerisinde çıkan Sainz, kalan bölümde atak yapma fırsatı bulamadı ve yarışı ikinci sırada tamamladı.

Şampiyona lideri Max Verstappen

, dördüncü sıradan yarışa başlamıştı. Verstappen; takım arkadaşından 2 tur sonra pite gelmesinin ardından Ferrari’nin Leclerc’de yaptığı hatayı değerlendirdi ve 3. sıraya yükseldi. Verstappen, kalan bölümde yerine razı oldu ve 3. olarak yarışı podyumda tamamladı.

Resim

https://tr.motorsport.com/f1/news/monako-gp-islak-kuru-strateji-yarisinda-zafer-perezin-leclerc-podyum-disi/10313334/

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...