2024 IMEI kayıt ücretinde büyük artış: Yüzde 58 zamlandı!

Share

Geçtiğimiz kasım ayında açıklanan enflasyon rakamları, 2024’ün vergi, harç ve cezalar açısından zorlu bir yıl olacağını gösterdi. Bu bağlamda, birçok alanda yapılan yüzde 58’lik artış, trafik cezalarından telefon IMEI kayıt ücretine kadar bir dizi zammı beraberinde getirdi. Özellikle yurtdışından getirilen akıllı telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için zorunlu olan IMEI kayıt ücretleri, bu yıl ciddi bir artışla karşı karşıya.

2024 IMEI kayıt ücreti, resmi enflasyon oranı olan yüzde 58,46 ile birlikte artık 31 bin 692 liraya yükseldi. Bu, geçmiş yıllarda 6 bin lira civarında olan ücretin 2023 Temmuz ayında 20 bin liraya çıkmasının ardından, yeni yılda daha da yükseldiği anlamına geliyor. Yüzde 420’lik bir artışla, IMEI kayıt ücreti adeta uçarak yükselmiş durumda.

Bu durum, özellikle teknoloji kullanıcılarını ve yurtdışından telefon getirenleri etkileyecek büyük bir mali yük getiriyor. Gelecek dönemde bu konuda yapılacak düzenlemeler ve alınacak önlemler merak konusu olurken, şu an için IMEI kayıt ücretlerindeki bu büyük artışın teknoloji meraklılarını düşündürdüğü bir gerçek. Geçmiş yıllara kıyasla çok daha yüksek olan bu ücret artışı, kullanıcıları ve tüketicileri etkileyen önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...