2024 VW Tiguan: Çok daha dinamik bir görünüm ve teknoloji harikası

Share

Volkswagen’ın üçüncü nesil Tiguan modeli, Avrupa pazarında büyük bir heyecanla tanıtıldı ve önümüzdeki yıl Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmeye hazırlanıyor. Yeni Tiguan, dış tasarımıyla tanıdık bir çizgiye sahip olsa da, özellikle üst ızgarasıyla ID.4 EV modelini hatırlatıyor. Bu yeni nesil Tiguan, MQB Evo platformu üzerine inşa edilen bir araç ve standart olarak önden çekişli olarak sunulurken, dört tekerlekten çekişli versiyonu da mevcut.

Yeni Tiguan, Avrupa’da iki farklı plug-in hibrit motor seçeneği sunuyor ve bu seçeneklerin toplam gücü sırasıyla 201 beygir (150 kW) veya 268 beygir (200 kW) olarak belirlenmiş durumda. Bu modeller ayrıca 19.7 kWh’lık bir batarya kullanıyor ve tamamen elektrikli menzili 100 kilometreye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, AC şarj cihazı şimdi 11 kW’yi desteklerken, araç DC hızlı şarj cihazına bağlandığında 50 kW’ye kadar şarj kabul edebiliyor.

Tiguan aynı zamanda mild hibrit seçeneklere de sahip. Turboşarjlı 1.5 litrelik dört silindirli motor, 48 volt lityum-iyon batarya ile donatılmış durumda ve silindir kapama teknolojisi sayesinde daha verimli bir sürüş sunuyor.

Üçüncü nesil Tiguan, güçlü bir turbo şarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motorla da geliyor ve bu motor 201 beygir (150 kW) veya 262 beygir (195 kW) sunabiliyor.

Dizel motor sevenler için ise 2.0 litrelik dizel seçenekler hala mevcut. Bu motorlar 148 beygir (110 kW) veya 190 beygir (142 kW) güç üretebiliyor.

Teknoloji konusundaki yenilikler ise adaptif şasi kontrol sistemi ile dikkat çekiyor. Bu sistem, elektronik diferansiyel kilidi ile entegre çalışıyor ve iki valfli şok emiciler de bu sistemle uyumlu bir şekilde çalışıyorlar.

Araç içi deneyimde de büyük gelişmeler gözlemleniyor. Yeni bir dijital gösterge paneli düzenlemesi ve güncellenmiş bir bilgi eğlence sistemi sunuluyor. Volkswagen’ın MIB grafik tasarımı, zaten ID.4, ID.5 ve ID.7 modellerinde kullanılıyordu. Sürücüler artık, Classic, Progressive, Navigation ve R-Line gibi farklı görünüm modları arasından seçim yapabilirler.

Yeni nesil VW Tiguan, şıklığı, gücü ve teknolojiyi bir araya getirerek sürücülere çok daha dinamik bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Bu araç, Volkswagen’ın yenilikçi yaklaşımını ve mükemmel tasarımını bir araya getiriyor ve otomobil tutkunlarını heyecanlandırıyor.

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...