Apple Watch Sizi Damarınızdan Tanıyacak

Share

Apple, Apple Watch’ın kalp atış hızı sensörünün kullanım alanını genişletmeyi planlıyor. Yeni ortaya çıkan patente göre Apple Watch damarlarınızdan kimlik doğrulama yapabilecek!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir patent ile Apple’ın Apple Watch’ta bulunan kalp atış sensörünü kullanarak kimlik doğrulama yapabileceği ve bu özelliğin detayları ortaya çıktı.

Apple Watch’ta kullanılan kalp atış sensörü iki LED aydınlatma ve ışık sensörleriyle damarlardan geçen kan miktarını ölçerek kalp atış hızının hesaplanmasını sağlasa da eklenecek yeni özellikle artık kimlik doğrulama da yapabilecek.

16-10/16/watch-measure-sensors.png

Apple’ın patentine göre Apple Watch, kalp atış hızı sensörünü kullanarak her kullanıcının damarları arasındaki eşsiz düzeni kullanıcının kimliğini doğrulamak için kullanacak.

LED aydınlatma ve ışık sensörleri ile kullanıcının kendine has damar düzeninin kullanıcının kimliğini tanımlamak için kullanılabileceğini yazan Apple, ışık sensöründen alınan bilgilerin daha önce depolanmış ışık bilgileriyle karşılaştırarak kimlik doğrulamanın yapılabileceğini de ekledi.

El hareketleri ile kimliğinizi doğrulayın!

İlk olarak Apple Watch duyurulmadan çok önce, 2013 yılında, dosyalanan bu paten bileğe bağlanan bir kayış olarak planlanmıştı ancak Apple Watch ortaya çıktıktan sonra Apple ayrı bir bileklik çıkartmak yerine Apple Watch’a bu özelliği uyarlamış gibi görünüyor.

Patentte ayrıca kimlik doğrulamanın sadece el hareketleri kullanılarak da yapılabileceği belirtiliyor. Bu özellikte ise belirli bir zaman içerisinde yapılan bir hareketin kaydedileceği, kimlik doğrulama gerçekleşirken yapılan el hareketiyle depolanan hareketin karşılaştırılabileceği belirtiliyor.

Apple’ın bu özellikleri kullanıma sunmamasındaki neden belli olmasa da parmak izi dışındaki kimlik doğrulama yöntemlerinin de kullanılması Apple Watch’ın iPhone’a bağlılığını azaltmak için iyi bir yol olabileceği düşünülüyor.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...