Dört adımda kendinizi dinletin!

Share

Karşınıza çıkan en nazik erkeğin bile, siz bir şey anlatmaya çalışırken, son derece duyarsız olması sinirlerinizi mi bozuyor?

Sevgilinizle aranızda cinsel soğukluk mu var? Ya da en yakın erkek arkadaşınızla aranız mı kötü? Bunları kafanıza takmayı bırakın. Bu tamamen erkekler ve kadınların yaratılış farkından kaynaklanıyor. Çözüm ise çok basit: Onun dilini konuşmayı öğrenmelisiniz.

Şimdi size bununla ilgili işe yarar 4 ipucu vereceğiz:

1- Egosunu Yükseltin

Ondan bir şey istediğinizde söylediklerinin bir kulağından girip diğerinden çıktığını düşünüyorsanız, ona daha fazla iltifat etmelisiniz. Erkekler onları rekâbetçi ve önemli hissettiren testesteronla hareket eder. Diyelim ki sizin arkadaşlarınızla görüşmek onun hoşuna gitmiyor. “Arkadaşlarım seninle çok eğlenceli vakit geçiriyor. Onların da neşelenmeye ihtiyacı var. Bu gece bizimle gelir misin?” gibi cümleler kurarak egosunu okşayın. Bu iltifat onu duruma ayak uydurması için cesaretlendirecek ve ihtiyaç duyduğu güveni ona verecektir.

2- Yan Yana Konuşun

Eğer ortaya tatsız bir konu atıyorsanız (evlilikle ilgili beklentilerin ya da çok fazla dışarı çıkmasıyla ilgili) yüz yüze konuşmalardan kaçınmalısınız. “Düşünülenin aksine, göz temasında kalarak yapılan tartışmalar problemi daha da kötüleştirebilir” diyor ‘Evli Ve Mutlu Bir Kadın Olmanın Sırları’ kitabının yazarı Scott Haltzman. Direkt olarak gözlerinin içine bakmanız ona kendini tehdit altında hissettirebilir ve yüzleşme durumu söz konusu olduğunda erkekler içgüdüsel olarak “savaş ya da kaç” hissine göre hareket ederler. Ortalığı sakin tutmak için onunla yan yana bir şeyler yaparken konuş; mesela yürürken veya kanepede yemek yerken…

3- İmada Bulunmayın

Neuroimage’da yapılan bir araştırmaya göre erkek beyni, erkek sesini normal bir konuşma, kadın sesini ise müzik olarak algılıyor. Arkadaşlarından biri playstation oyunu ile ilgili bir şey söylediğinde ona dikkat kesilip, sizin işteki sorunlarınızı dinlememesinin nedeni de bu. Her kelimeni kaale aldığından emin olmak istiyorsanız, istediğinizi mümkün olduğunca çabuk söyleyin. “Erkekler eti kemiğinden sıyrılmış yemek ister” diyor Haltzman. “Öyleyse siz de söyleyeceğiniz şeyle ilgili doğrudan ifadeler kullanarak, onun dikkatini çekin.”

4- Düşündüklerinizi Belli Edin

Arkadaşının ikiyüzlülüğünden bahsederken, kafası karışmış gözüküyorsa bu onun algısal yavaşlığından kaynaklanıyor demektir. Biyolojik farklılıklar erkekleri doğuştan problem çözücü yapıyor; çatılmış kaşlar kafasında çözmek için çabaladığı karışıklığın bir göstergesidir. “Ne zaman bir kadın, erkeğe bir şüpheyle gelse, erkek bunu çözmesi gereken bir problem olarak algılar” diyor Haltzman. Sizin ondan ne istediğinizi bildiği zaman dediğinizi yapacak ve tüm dikkatini size verecektir.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...