DIY: Bir Nutella Hikayesi

Share

Başlık biraz aldatıcı olabilir, kabul ediyoruz. Bu yazıda Nutella tarifi bulacağını düşünenler ne yazık ki hayal kırıklığına uğrayacak. Açıkçası mutfağa girip nasıl Nutella yapılır bilmiyoruz. Ama yapamıyor olmak bizi durdurabildi mi? -Tabii ki hayır. Karşınızda, tatlı mı tatlı bir DIY projesi: Homemade Nutella!

Do It Yourself kısaca DIY, ‘kendin yap, kendin üret’ anlamına gelmekte. Bir DIY projesi ile herhangi bir eşyanızı, giysinizi vs. yenileyebilir ya da ufak tüyolarla baştan yaratabilirsiniz. Tıpkı fotoğrafta görmüş olduğunuz Nutella gibi…

Bir Nutella’ya ev yapımı ve nostaljik bir görünüm kazandırmak bir hayli keyifli. Malzemeler ise çok basit: Kraft kağıt, hasır ip, keçeli kalem ve pritt. Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış. Öncelikle Nutella etiketiyle aynı boyutta şerit şeklinde bir kağıt parçası kesin. Kağıdın ortasına keçeli kalemle ‘homemade nutella’ yazın.

Daha sonra şerit kağıda iyice pritt sürerek Nutella etiketinin üzerine gelecek şekilde yapıştırın.

Bundan sonrası gayet kolay. Şerit için kestiğiniz kağıttan daha büyük bir parça keserek, kağıdı Nutella’nın kapağına yerleştirin ve şapka şeklini alacak biçimde kıvırın. Ve sıra geldi son aşmaya… Hasır iple kapağın etrafını bağlayın. İsterseniz fiyonk da atabilirsiniz, tercih sizin.

Ev yapımı değil ama ‘ev yapımı görünümlü’ Nutella’nız hazır!

Not: Biz nostaljik bir görünüm katmak için ‘kraft’ kağıt kullandık. Daha çok ‘kese kağıdı’ olarak bilinir ve rahatlıkla bulabilirsiniz. Ama kraft yerine farklı renk ve cins kağıtlar da kullanabilirsiniz.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...