Tenten Çizimi Rekor Fiyata Satıldı

Share

Dünyaca ünlü çizgi roman karakteri Tenten’in ‘Ay’daki Kaşifler’ isimli macerasına ait bir çizim, 1 milyon 550 bin euro’ya satıldı.

Artcurial Müzayedeevi’nin Paris ofisinde yapılan satışta, Tenten serisinin aydaki maceralarını anlatan ve Türkçeye ‘Aya ayak basıldı’ olarak çevirilen ‘On est marche sur lune’ isimli eserine ait siyah beyaz kare kalem çalışması, 1 milyon 550 bin euro’ya (5 milyon 527 bin Türk lirası) Avrupalı bir koleksiyoncu tarafından satın alındı.

Artcurial’dan satış öncesi yapılan açıklamada, eserin 700 ila 900 bin euro arasında satıcı bulunmasının beklendiği ifade edilmişti. Satışı ‘inanılmaz’ olarak nitelendiren müzayeevinin çizgiroman uzmanı Eric Lorey, parçanın Belçikalı Georges Prosper Remi ya da diğer ismiyle Herge’nin çizdiği en önemli eserlerden biri olduğunu kaydetti.

Çin mürekkebiyle çizilmiş eserde, astronot kıyafeti giymiş Tenten, köpeği Milu ve arkadaşı Kaptan Haddock, ay üzerinde incelemeler yaparken resmedilmişti. ‘Aya ayak basıldı’ isimli çizgi roman, 1954’de piyasaya sürülmüştü.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...