YouTube’ta IGTV çekincesi

Share

Çevrimiçi videolar için adeta bir mabet olarak uzun zamandır zirvede olan Google çatısı atlındaki YouTube, Instagram tarafından hayata geçirilen IGTV tehdidi altında. İddialara göre, YouTube IGTV baskısını ciddi anlamda hissetmeye başlamış durumda.

IGTV karşısında kan kaybetme korkusu içerisinde olduğu ifade edilen YouTube, tarihinde bir ilki gerçekleştirmek zorunda kalmış gibi gözüküyor. Platformun öne çıkan yıldızları ile ilk defa anlaşma yapma yoluna gittiği ve bu yıldızlarca üretilen içerikleri kendi platformunda tutmak istediği ifade ediliyor.

YouTube daha önce de bazı önemli içerik üreticileri ile birlikte çalışarak yeni ve orijinal seriler ortaya çıkartılmasına ön ayak olmuştu. Ek olarak, YouTube Red sayesinde içerik üreticiler orijinal içerikler oluşturarak bunları sadece ücret ödeyen aboneler ile paylaşma olanağına da sahip.

YouTube IGTV

Bu son hamleyle platformun önemli içerik sağlayıcılarının IGTV platformuna kaymamasını önlemek istediğini tahmin etmek hiç te güç değil. 1 milyardan fazla kullanıcısı ve günlük aktif 500 milyon kullanıcısı bulunan ve arkasında Facebook kaynakları da bulunan Instagram, YouTube karşısında gerçekten ciddi bir tehdit. Facebook çeşitli video çalışmalarıyla rakibine meydan okumaya çalışsa da işler istediği gibi gitmemişti. Öte yandan oldukça popüler durumdaki Instagram ile işler değişebilir.

Yalnız şöyle bir durum da var. YouTube hem mobil hem de web tarafından güçlüyken, IGTV mobil video servisi durumunda ve 1 saatlik süre sınırı mevcut. Ayrıca, mobile uygun olarak videolar dikey olmak zorunda. Bu rekabet tabii ki yine en çok kullanıcıların lehine olacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...