Erkeklerin kadınlarda aradığı özellik: Zarafet

Share

Erkeklerin bir kadında olmasını istedikleri özellikler neler? “Erkekler nelerden hoşlanır?” sorusunu masaya yatırdık. Bulduğumuz yanıtlar: Zarafet, akıl, sevgi, macera ve inanç!

Kadınlar genelde erkeklerin kusursuz bir vücuda ve harika yüz hatlarına sahip bir kadına aşık olacaklarını düşünür ve kendimizi çoğu zaman yetersiz görürüz. Oysa azımsanamayacak sayıda erkeğin itiraflarına göre, her ne kadar ilk başta baktıkları şey güzellik ve seksapel olsa da uzun süreli bir beraberlik yaşamak istedikleri kadında aradıkları özellikler çok daha farklı.

KIRICI SÖZLERDEN UZAK DURMAK, ZARAFETİ ELDEN BIRAKMAMAK ÖNEMLİ!
Erkekler her zaman kadınların açık sözlü olmamalarından ya da imalarından yakınsalar da, aslında ibrenin ucu kendilerine çevrildiğinde gerçeklerin çikolata sosuyla kaplanmış halini duymayı tercih ederler. Bu noktada tabii, sözlerin efendisi olmanızda fayda var.

Aynen bir diplomat gibi isteğinizi ya da fikrinizi belirtirken erkeğinizi incitmeyecek kelimeler kullanmanız gerek. Örneğin, sevgiliniz spor salonuna yazılmışsa ve iki ay içinde çok daha sıkı bir vücuda sahip olacağını söylüyorsa ona “Saçmalama, mucize diye bir şey yoktur” demek yerine “Süreyi biraz artıralım, ben senin bu halinle hemen vedalaşmak istemiyorum” diyebilirsiniz.

AKILLI VE PLANLI OLUN!
Erkeklerin bir diğer itirafı: “Hiçbir erkek aptal kadın istemez.” İş toplantılarından tutun akraba ziyaretlerine kadar yanlarında gurur duyabilecekleri, konuşmasıyla, kültürü ve aklıyla herkesi etkileyebilecek kadınları görmek isterler. Akıllı bir kadını ele geçirmeyi ve daha da önemlisi elde tutmayı ancak akıllı bir erkek başarabilir ve erkekler de her zaman akıllı olduklarını hissetmek isterler.

Uzun süreli bir ilişkide bir kadının her konuda bilgili olması sayesinde sıkılmadan saatlerce konuşabilmesi bir erkeğin en çok dikkat ettiği şeylerden biri. Ayrıca hayatlarını paylaşmayı düşündükleri kadının hayat hakkında tavsiye verebilecek ve evi çekip çevirebilecek kapasitede olması, hesap kitaptan anlaması da olmazsa olmaz özelliklerden.

ASIL MESELE HAYATI PAYLAŞMAK…
Bir kadının sevdiği erkeğe her koşulda destek olması, onu olduğu gibi kabul etmesi ve ona duyduğu aşkın en ufak bir dalgada sarsılmaması bir erkek için çok önemli. Erkeklerin bakış açısına göre, eğer sevdikleri kadın, onlara inancını ne olursa olsun kaybetmiyorsa işte o kadın, bir ömür boyu beraber olunacak kadın.

Sevgiliniz 30’lu yaşlarında olmasına rağmen hala ünlü bir oyuncu olma hayalleri kuruyorsa, sizin ona bu konuda destek çıkmanız ve ona inanmanız onu çok etkileyecektir. Ya da sevgiliniz işten çıkarılmış olabilir, sizin ona inancınız, daha da iyi bir iş bulmasına yardımcı olacaktır.

Bir kadınla bir erkeğin birbirine olan inancı sarsılmıyorsa, bu ilişkinin kökleri toprağın çok altında demektir, deprem bile kökleri yerinden söküp atamaz.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...