Evinizi ve hayatınızı düzene koymanın 5 yolu

Share

Evinizi ya da arabanızı temizledikten sonraki o hazzı bilir misiniz? Şimdi onu 1000 ile çarpın. İşte hayatınızı düzenledikten sonra da bunu hissedeceksiniz!

Yıllardır tutunduğunuz eşyalar, kıyafetler, tabaklar çanaklar değişim sürecinizde ağır gelmeye başlar. Bunlardan arınmak size şu hediyeleri verir:

Günlük stresin azalması ve iç huzurun bulunması
Daha kolay konsantre olmak ve daha iyi işler başarmak
Hayatınızdaki önceliklerinizi daha net şekilde görmek
Fazlalıklar ve işe yaramayan şeyler sizin dikkatinizi bozar ve sizi yavaşlatır. Bu nedenle dolabınızı düzenler gibi hayatınızı düzenlemek sizi rahatlatacaktır.

Peki nereden başlayabiliriz bu temizliğe?

1. Bir raf ya da dolap seçin.

Bu dolap sizin etrafta dağınık bir şekilde duran ancak çok da işinize yaramayan şeyleri toplama yeriniz olsun. Böylece tüm ekstra şeyler evin her yerinde duracağına tek bir bölgede toplanıp sizi rahatsız etmeyecektir.

2. Kitaplarınızı indirip tekrardan gözden geçirin.

Okuyup bir daha okumak istemeyeceklerinizi bir tarafa, okuyacaklarınızı da yazara yada türüne göre kitap raflarınıza yerleştirin.

d0102e610f4d6840c1492d4547628205

3. Kıyafetlerinizi ferahlatın.

Mutlaka ve mutlaka bu işlemi 2 mevsim yapın. Böylece giymediklerinizle başkalarına yardım edebilir ve az kıyafetle daha öz giyinebilirsiniz.

wys

4. İşe yaramayan ve sizi beslemeyen düşüncelerinizden arının.

Bunun için bir kağıda bunları yazıp önce farkındalığınızı sağlayın, sonra ise bunların olumlu hallerini yazıp her gün bu listeyi “BEN ………” haliyle kendinize terkarlayın.

razvod-sara-jessika-parker

5. Sizi mutsuz eden insanlardan, aktvitelerden ve işlerden uzaklaşın.

Bu kişi ailenizden de olabilir, iş yerinizden de, arkadaşınız da… Onları hayatınızdan çıkarmayın ancak mesafe koyun. Gitmek istemediğiniz doğum günlerine, düğünlere, aktivitelere kesinlikle gitmeyin. Kendinizi anlamaya ve tanımaya fırsat verin.

Unutmayın, siz çok değerlisiniz…

carrie-bradshaw

Uplifers

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...