Günde kaç fincan kahve içmeliyiz?

Share

Kahve, kuşkusuz mucizevi bir içecek. Peki bu faydalarından dolayı fincan fincan kahve mi içmelisiniz? Elbette hayır. İçerisindeki kafeinden dolayı kahve tüketimine belirli bir sınır getirmeniz gerekiyor. Eğer mide ekşimesi, uykusuzluk, anksiyete ve gerginlik gibi şikayetleriniz varsa; kahve tüketimi konusunda özellikle dikkatli olmanız lazım.

kahve

Eating in Color kitabının yazarı Beslenme Uzmanı Frances Largeman-Roth, konu üzerine yapılan çalışmalarda gözlemlenen faydaların 0.25 ml ölçülü 5 fincan kahve ile sınırlı olduğunu belirtiyor. Bu da günde 400 mg kafeine denk gelmekte.

Fakat bu miktarları zorlamadan önce biraz düşünmeniz gerek. Eğer yüksek tansiyon, diyabet, anksiyete, reflü gibi rahatsızlıkları kontrol altında tutmakta zorlanıyorsanız, kahve tercihinizi kafeinsiz kahve ile değiştirmeniz iyi olabilir. Sağlıklı olsanız bile, kahvenin etkileri insandan insana değişiklik gösterebiliyor.

İdeal kahve tüketim seviyenizi nasıl belirleyeceksiniz? Eğer kahve ya da kafein nedeniyle daha da ağırlaşacak bir sağlık sorunun bulunmuyorsa, günde en çok 5-6 fincan kahve tüketmeye çalışmalı ve vücudunuzu dinlemelisiniz.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...