İyi bir ‘eski’ sevgili olabilmek…

Share

Karşılıklı oturup medenice ayrılan çiftleri daha büyük sorumluluklar bekliyor. Gerçekten “iyi” eski sevgili olabiliyor musunuz? Çok zor olmamalı.

Onca güzel günün, anının ardından yollar ayrıldığında sanki hiç öyle biri hayatınızda olmamış gibi davranmak çok acımasızca. Ayrılığın sıcaklığı geçtikten belli bir süre sonra eski sevgiliniz, saygı duyduğunuz ve sevdiğiniz bir tanıdığa dönüşmeli.

Nefret beslemek, pişmanlık duymak bu saatten sonra kimseye fayda sağlamaz. “Güzeldi ama olmadı” diyerek bu defteri kapatıp, en güzel çekmeceye kaldırmalı. Yıllar geçse bile hayatınızın küçücük bir noktasında her daim olacağını bilerek onun varlığına saygı duymalısınız, en azından bunu hak etmiştir.

Merhabadan fazlası
Bir gün gelecek ve karşılaşacaksınız ya hani, kafanızı çevirip görmezlikten gelmeyeceksiniz herhalde? Yanına gidip merhaba demek bir yana, hal hatır sorma inceliğinde bulunmalısınız. Çok detaylandırmadan “Nasıl gidiyor, her şey yolunda mı” diyerek kısaca olgunluğunuzu gösterebilirsiniz. Üstelik bu sizin ne kadar güçlü olduğunuzu, her şeyi geride bıraktığınızı ve onunla konuşmanın canınızı yakmadığını göstermiş olur. Eminiz ki, bu konuşma canınızı yakacak ve kalp atışlarınızı hızlandıracaktır ama arkanızı dönüp gittiğinizde daha iyi hissedeceksiniz.

Bir sonraki aşama 
Sıra geldi onun arkadaşlarına… Bazı arkadaşlarının arabozucu olduğunu bilseniz bile, bırakın büyüklük sizde kalsın. Tam da “İş bitti, yapı paydos” sözünü benimsemek yerine, onları samimi selamınızla utandırın. Üstelik bazı arkadaşları sandığınızdan tarafsız olabilir. Selamınızın karşılığında gösterdiği yaklaşımla siz de onu tanımış olacaksınız.

Kabullenme vakti
Tabii böyle ona, arkadaşlarına selam vermeler kolaydı. Gün gelecek onun hayatında yeni biri olacak. “O kız” uzun uzun araştırılacak, kimmiş, nasıl tanışmışlar, güzelmiymiş gibi çeşitli kulisler dönecek. Eski sevgilinize karşı hiçbir şey hissetmeseniz dahi, küçük çapta krizler en başta normal karşılanabilir. Ama sonrasında oturup ah etmenin anlamı yok, onun da başka biriyle denemeye, mutlu olmaya hakkı var. Yeni sevgilisine de önyargıyla yaklaşmak, sizi geçici olarak rahatlatsa da şunu kabul etmelisiniz ki bu onların beraber olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

Sosyal medya tepkisi
Ayrılır ayrılmaz ilk iş, hışımla bütün fotoğraflar siliniyor, takip bırakılıyor, etiketli resimler kaldırılıyor. Hatta onun profilindeki fotoğraflardan beğenilerini geri alanları bile duyduk. Elbette ki sosyal medyadaki fotoğraflar silinecek ama jet hızıyla imha etmek, o resimlere fazla anlam yüklediğinizi gösteriyor.

Aile draması
İlişkiniz ailelerle tanışma aşamasına geldiyse, ayrıldıktan sonra en çok düşündüren bu konu oluyor. Uzun yıllar süren birlikteliklerde ailelerle iletişime geçilip yakınlaşınca, anne-baba ile olmasa bile kardeşler ile samimi olunabiliyor. Ayrılınca da en çok “medeni” olunması gereken nokta burada başlıyor. Eski sevgilinizi sosyal medya hesabınızdan silip engelleyebilirsiniz ama kardeşine de aynı muameleyi yapmayın. Bırakın kalsın, arada resimlerini de beğenin. Aile bireylerine saygısızlık etmek kabul edilemez bir durum. Özel günlerde ailesine her zaman mesaj atan siz, bu kez atmamazlık yapmayın. Sade ama samimi dille iyi dileklerinizi iletin, kimse yanlış anlamayacaktır; aksine iyi izlenim yaratmış olacaksınız.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...