2024 model Tesla Model 3 ‘Highland’ tanıtıldı

Share

Tesla Model 3’ün 2024 modeli, yenilenen tasarımı ve geliştirilmiş menziliyle otomobil dünyasında büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Yenilenen dış tasarımıyla özellikle farlar ve stop lambalarındaki ince detaylar dikkat çekiyor. Ön tarafı daha premium bir görünüm kazanan Model 3, arka tarafta da C şekilli LED stop lambaları ve Tesla logosu yerine “Tesla” yazısı ile farklılaşıyor.

2024 Tesla Model 3 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

İç mekanda da değişiklikler dikkat çekiyor. Minimalist tasarım anlayışı korunurken yeni bir konsol ve aydınlatma sistemi mekana modern bir hava katıyor. Ayrıca direksiyon simidi ve vites seçici de yenilenmiş.

2024 Tesla Model 3 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Tesla, Model 3’ün iç sesini de iyileştirmiş. Yeni koltuklar, ön koltuklarda havalandırma özelliği sunuyor ve 17 hoparlörlü bir ses sistemi isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Belki de en büyük güncelleme menzil konusunda. Arkadan itişli Model 3, 18 inç jantlarla WLTP’ye göre 554 kilometre menzil sunuyor. Uzun menzilli versiyon ise 678 kilometrelik bir menzile sahip, ki bu da mevcut menzil değerlerine göre %11-12’lik bir artış anlamına geliyor.

Tesla Model 3’ün 2024 modeli, iki yeni renk seçeneği olan Ultra Red ve Stealth Gray ile sunuluyor. Boyutlar neredeyse aynı ancak toplam uzunlukta hafif bir artış var.

Tesla Model 3’ün 2024 modeli, Ekim ayının sonlarına doğru Avrupa’da teslimatlara başlayacak. Ancak Türkiye’de gümrük vergileri nedeniyle bu güncellenmiş versiyonun bir süre daha görünmeyeceğini belirtmekte fayda var.

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...