Sağlık Raporumuz Açıklandı

Share

Phillips Türkiye, Ipsos araştırma şirketiyle bir araya gelerek Türkiye Sağlık Trendleri Araştırması ile ülkemizin sağlık konusundaki nabzını ölçtü.

Araştırmanın sonuçlarına göre, toplumun yüzde 78’i sağlık durumundan memnun, yüzde 72’si sağlığının hayat kalitesini olumlu etkilediğini düşünüyor, yüzde 86’sıysa sağlıklı olmak adına çaba gösteriyor. Ayrıca katılımcıların yüzde 55’i sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin insan ömrünü uzattığını düşünüyor, yüzde 44’üyse gittiği hastanelerin teknolojik ekipmanlarının güncel ve gelişmiş olmasına dikkat ediyor.

Araştırmanın ilgi çeken sonucuysa katılımcıların yüzde 64’ünün sağlık söz konusu olduğunda her türlü masrafı göze alabileceğini belirtmesi oldu.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ise sağlık tablomuzu şöyle özetledi: “Önümüzdeki dönemin sağlık sorunları kronik sağlık problemleri olacak. Probiyotik fakiri hale geldik, güneşten uzaklaştık, global bir Omega 3 açığı içerisindeyiz. Bu eksikler kronik hastalıkların temel hazırlayıcısı. Oysa ki kronik hastalıkların yüzde 80’i önlenebilir sorunlar. Bu ihtiyaçların farkında olup bu eksikleri gidermeye çalışır ve önlem alırsak çözüm kolay. Artık giyilebilir teknolojiler diye çok yeni bir alan var. Teknoloji ve sağlığın buluşması anlamında çok iyi işler yapılıyor.”

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...