Modern masalları anlatan kareler

Share

Bir sürü ilişki tipine hakimiz. Romantikler, romantik olamayanlar, deli dolular, televizyon karşısındaki eşofmanlı üçlü koltuk çiftleri… Elbette hepsinin ayrı bir havası var. Ancak bir de hayatınızı geriye götüren ilişkiler, sevgililer var. Onları bilirsiniz. “İşsizlik“ten size saranlar… “Benimle ilgilen!”, “Beni ne zaman aramayı düşünüyordun?” cümleleriyle kuşatılmış, birlikte bir şey üretmekten son derece uzak ve birbirini tamamen tüketmeyi amaç edinmiş ilişkiler…

Şimdiyse karşınızda bunun tam tersi bir örnek var: Daniel Rueda ve Anna Revis. İspanya’da yaşayan çift, birlikte seyahat ederek ilginç geometrik mimariler arıyor. Buldukları tasarımları da kendilerine has bir tarzla fotoğraflıyorlar. Çiftin yakaladığı görüntüler, adeta bir masaldan fırlamış gibi.

Birlikte yaptıkları yolculuğa bir amaç ekleyen çift, tasarımlarla etkileşim kurarken, mizahi yaklaşımlarını da eksik etmiyorlar. Daniel ve Anna’nın birbirine sarmak yerine birlikte üretmeyi tercih etmeleri onlara hayran olmamız için yeterliyken, yakaladıkları görüntülerin büyüleyiciliği olayı başka bir boyuta taşıyor.

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...