Mastercard, kripto para şirketi satın aldı

Share

Ödeme devi Mastercard, kripto para fonksiyonlarını geliştirmek için bir kripto para şirketi satın aldı. Mastercard, kripto para ile ödeme özelliklerine yeni fonksiyonlar katacak.

Mastercard, gelişmekte olan kripto para ekosistemine şeffaflık ek destek sağlamak amacıyla kripto para veri sağlayıcısı CipherTrace’i satın aldığını duyurdu.

CipherTrace, kripto para işlemlerinin izlenmesini ve anonimleştirilmesini sağlayan bir analitik platformu. CipherTrace kripto paralarla gerçekleştirilen kara para aklama, terörizmin finansmanı gibi dünya için tehdit oluşturan konularda ishtihbarat çözümleri üretiyor.

Mastercard bu hamlesiyle birlikte, yatırımcılara ve işletmelere kripto paralarla ilgili daha fazla seçenek sunarak bu alanda genişlemeye devam ediyor. Yakın gelecekte Uphold, Gemini ve BitPay ile ön ödemeli kripto para kartları oluşturmak için ortaklık kurmayı hedefleyen Mastercard, bu nedenle kripto para ekosistemine yönelik gelişmeleri de yakından takip ediyor.

Öte yandan CipherTrace CEO’su Dave Jevans 2020’nin sonlarında yaptığı bir açıklamada, şirketin amacının kripto para odaklı şirketler ve düzenleyiciler arasında bir orta yol bularak “insanların kurallara göre oynamasına yardımcı olmak” olduğunu belirtmişti.

https://www.donanimhaber.com/mastercard-bir-kripto-para-sirketi-satin-aldi--138759

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...