Hem Serinleyin Hem Gençleşin

Share

Yaz günlerinde kalorisi düşük ve serinletici etkisiyle tercih edilebilecek en iyi meyve eriktir. Zayıflamaya yardımcı olmasının yanı sıra erik cildi güzelleştiriyor ve gençleştiriyor. Yiyelim ve gençleşelim!

İçerdiği vitamin ve mineral değerleri potasyum, magnezyum ve fosfor değerleri ile besin deposu olan erik diyetlerde kullanılan meyvelerden biridir. Kansızlığa iyi gelir ve sinir sisteminin düzenlenmesinde yardımcıdır. Erik, cilt güzelliğinde de etkilidir. Cilde iyi gelen besinlerin içerisinde yer alır ve cildi gençleştirir.

Eriğin tuzlanarak yenmesi vücutta su tutulmasına ve ödem oluşmasına neden olur. Bu da dolaylı olarak kilo almayı tetikleyecektir. O yüzden erik tek başına yenmelidir. Özellikle yaz aylarında günlük 200 grama yakın rahatlıkla tüketilebilir.

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...