‘Her’ Filmi Gerçek Oluyor

Share

Yoğun çalışma koşulları, yalnızlık ve iletişim ihtiyacı Japonya’da yepyeni bir icadın doğmasına sebep oluyor: Gatebox, namıdiğer “holografik ev arkadaşı”. Ürünün tanıtım videosu bile şimdiden büyük bir heyecan yarattı.

holografik-iliskiler-japonya-azuma-hikari-4

İşten eve geldiğinizde birinin “Seni çok özledim. Günün nasıl geçti?” demesine ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz ve yeni insanlarla tanışmak, içinde bulunduğunuz hayat şartlarında size zor geliyor olabilir. Tam bu duruma uygun yeni bir ilişki arkadaşı Gatebox. Başta Hikari Azuma isimli bir anime karakteri olarak sunulacak ürün, daha sonra yeni seçeneklerle genişletilebilecek.

holografik-iliskiler-japonya-azuma-hikari-1

Hikari’nin yetenekleri tam olarak bilinmese de tanıtım videosu, akıllı ev sisteminin altyapısına bağlanabileceğine dair ipuçları veriyor. Gatebox’un, kişi eve geldiğinde ışığı açmak gibi basit işleri yapabileceğini vaat etmesi oldukça çekici görünüyor. Ürün, 2017’nin Aralık ayında satışa sunulacak olsa da şimdiden büyük ilgi görüyor.

holografik-iliskiler-japonya-azuma-hikari-3

Üretici firma, ikili bir ilişkinin iki insana bağlı olması durumuna değiniyor ve hayat şartlarından dolayı dağınık ilişkilerin ortaya çıktığını söylüyor. Ancak firmaya göre simüle edilmiş biriyle kurulan ilişkide böyle sıkıntılar yok. Sloganlarında da bunu açık bir şekilde dile getiriyorlar: “Bir kişinin özgürlüğünüzü çalmasına izin vermeden hayatınızın tadını çıkarın.”

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...