Yaz saati uygulamasından dönüş yok

Share

Milyonlarca vatandaşın aklını kurcalayan ”Saatler geri alınacak mı?’‘ sorusu sonunda yanıt buldu. Resmi Gazete’de yayınlanan bildiri ile birlikte tüm yurtta uygulanan yaz saati uygulaması için karar verildi.

GMT 3 yaz saati uygulaması kalıcı hale geldi!

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için tüm yurtta uygulanan mevcut yaz saati uygulamasının her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Alınan karar ile birlikte böylece yaz saati uygulaması kalıcı hale getirildi. Kararla, yaz saati hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi.

Alınan kararın ise yürürlüğe konulmasına 697 sayılı ” Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun2un 2’inci maddesi gereceğince karar verildiği de kamuoyuna duyuruldu. Aşağıdan Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararını inceleyebilirsiniz.

Yaz Saati Uygulaması
Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...