2023 ABD Açık Tenis Turnuvası başlıyor

Share

2023 ABD Açık Tenis Turnuvası, geçtiğimiz yıl Covid-19 aşısı olmadığı için ABD’ye giremeyen Novak Djokovic’in de katılacağı bir organizasyon olarak yarın başlayacak.

ABD Açık, tenis sezonunun en önemli dört organizasyonundan biri olarak kabul edilen bir grand slam turnuvası olup, bu yıl 28 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Turnuva New York şehrindeki Flushing Meadows Corona Parkı’nda bulunan USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi’nde düzenlenecek ve 65 milyon dolarlık toplam para ödülü ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaşacak.

Tek erkekler ve tek kadınlar şampiyonlarına verilen ödül ise 2,6 milyon dolardan 3 milyon dolara yükseltildi.

Djokovic, 24’üncü grand slam için mücadele edecek ve bu zaferle en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi unvanını 24’e çıkarmayı hedefleyecek.

Tek erkeklerde Djokovic’in önündeki en büyük engel, dünya 1 numarası Carlos Alcaraz olacak.

Rafael Nadal, sakatlığı nedeniyle turnuvayı kaçıracak ve kortlara dönmesi Davis Kupası Finalleri’nde veya gelecek yıl Avustralya Açık’ta bekleniyor.

Kadınlarda ise sonucun tahmin edilmesi zor olduğu, birçok güçlü oyuncunun mücadele edeceği belirtiliyor.

ABD Açık Tenis Turnuvası’nın özgün özelliklerinden biri de Arthur Ashe adını taşıyan dünyanın en yüksek kapasiteli kortuna sahip olması ve “tie break” kurallarının ilk defa burada uygulanmış olmasıdır.

ABD Açık, tenis tarihinde birçok rekora ev sahipliği yapmış bir organizasyon olarak ön plana çıkıyor.

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...