‘Öfke Odası’na Buyurmaz Mısınız?

Share

Siz de bazı anlar bir şeyleri kırık dökecek kadar sinirli oluyorsunuz değil mi? Açık konuşmak gerekirse aynı dertten bizler de muzdaribiz. Bazen tahammül sınırlarımızı zorlayacak kadar sinir bozucu olaylarla karşılaşıyoruz. Psikologların önerisi olabilir; fakat üç kez derin nefes almak çözüm değil.

Bırakın üç nefesi, üç yüz nefes alsak dahi üstümüzden atamıyoruz o gerginliği. Dünyanın en pozitif insanlarının arasına çadır kursak yine de gözlerimizden kalpler çıkarak bakamıyoruz etrafımıza.

Çünkü sinirliyiz! Çünkü aptal insanlara katlanamıyoruz! Çünkü sinsi insanları boğmak istiyoruz!

Derin nefes al, yogaya başla, meditasyon yap evrelerini otomatik geçiyor ve bir uçağa atlayıp soluğu Moskova’da alıyoruz. Biraz kafanız karışmış olabilir, ama haklı bir gerekçemiz var Moskova’ya gitme nedenimizle ilgili.

Moskova’da öfkesiyle başa çıkamayanları adeta kutsamak için Debosh Destroyery adlı bir yer açılmış. Bu yer sizlere kırıp dökebileceğiniz eşyalarla dolu odalar sunuyor. Saat bazında kiralayabileceğiniz ve içindeki her şeyi kırıp dökebileceğiniz, eski eşyalarla dolu bir oda… Bir nevi hazine!

rage-room-Debosh-Destroyery-9

Odanın içine girip elinize balyozdan beyzbol sopasına kadar kırıp dökmek için gerekli her şeyi alıyorsunuz ve odayı yerle bir ediyorsunuz!

Sonra mı? Mis gibi bir rahatlama ve bolca kahkaha atma isteği… En kısa zamanda ülkemize sıçramasını umduğumuz bu projeyi ayakta alkışlıyor ve 10 üzerinden 10 veriyoruz.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...